Doorgaan naar inhoud
07. De Braai

07. De Braai

  1. braai

Blog nummer 7 en deel 2 van onze uitleg over de workshops in ons outdoor cookingevents! In deze blog staat de braai centraal. Nu zie ik jullie al kijken naar het woord braai.. What in the name is een braai? Ik kan daar heel kort over zijn het is een Zuid-Afrikaans dingetje! Het is een manier, gewoonte, traditie en een gebruik die inmiddels in heel Zuid- Afrika bekend staat. En ja, de schrijver is emotioneel geraakt bij deze blog want ik heb het voorrecht gehad om 2x in 1 jaar dit mooi land te bezoeken. Wie op dit moment, wie is de mol volgt kan een glimp opvangen van wat dit land allemaal inzich heeft. Nu is het niet mijn bedoeling om een geschiedenis of aardrijkskunde les te geven maar ik moet wel even iets hierover vertellen. Als we het hebben over de braai dan hebben we het over een sociale gelegenheid wat plaats vindt rondom de (gelijknamige) bbq. Wat zijn oorsprong heeft in de afrikanercultuur maar tegenwoordig gewoon ( en dat meen ik serieus ) niet meer weg te denken is uit het straatbeeld van Zuid-Afrika! Ze hebben meer braai’s op openbare plekken staan dan prullenbakkies! Tip van mij, dat als je ooit van plan bent om hier naar toe te reizen doe dit dan in de periode ( als je bbq liefhebber bent dan) rond 24 september. Op deze dag vieren ze de multiculturele erfenisdag  of anders gezegd de Nationale Braaidag met een eigenbeschermheer aartsbisschop Desmond Tutu. Dit was het stukje geschiedenis en nu door naar het echte werk! Wij bij de mannen van bbq, workshops and more hebben de Braai van Home fire staan. Dit is een Z-A product en is door 2 Nederlanders die net als mij verliefd zijn geworden op dit land naar Nederland gehaald. Gerben en Marjanne die op vakantie waren werden opslag verliefd en sinds 2002 hebben zij hun droom gevolgd en staan zij waar ze nu staan. Er is een dealernetwerk om hun heen waar je de big 5 modellen kunt bestellen. MAAR!! er is maar 1 winkel die het ademt en dat zijn wij bij de mannen van bbq, workshops and more! Het is zelf zo dat wij in onze klanten kring op dit moment 2 Zuid-Afrikanen hebben die klaar staan om ons te helpen bij een échte traditionele braai sessie of vragen kunnen beantwoorden waar wij het antwoordt niet op weten! Wat is nou een braai of wat maakt het zo bijzonder? Wat deze bbq doet ten opzichte van de andere bbq’s is dat je met houtstammen en bij voorkeur Sekelhout, houtskool maakt. Door het verbranden van het hout in combinatie met schrapen uit je vuurbak ontstaat er houtskool waar jij je favoriete gerecht mee klaar kunt maken. Traditioneel zijn boereworssosatie en mielies en ook dat stukje biefstuk of kip volstaat hoor! Doordat je werkt met openvuur krijg je niet alleen sfeer maar een optimale beleving. Onder jouw toezicht zie je, je gerecht klaarbakken en door de verschillende  accessoires kan je de meest uit een lopende gerechten klaar maken. Is het makkelijk koken op een braai? Is het makkelijker dan een kamado? Is het wat voor jou? Daar kom  je eigenlijk alleen maar achter als je  bij ons een workshop komt volgen Wij beloven je.. de workshop… de gerechten… het knisperen van het hout… het zien van de vlammen.. dit doet je voor 4 uurtjes even wanen alsof je in Zuid-Afrika staat! Je boekt de workshops bij ons op de site via debbqstore.nl klik op workshops en dan outdoor cooking en claim je plek! 1 kanttekening.. deze bbq staat buiten dus als je boekt? Dont shoot the messenger als het koud of nat is want dat hebben wij niet in de hand!

 

 

 

Vorig artikel Make youre own pizza Italian style
Volgend artikel 06. De Fik erin!!